1967 Eldorado - the headlights and the ALC work again

Yesterday I finally found the time to spend a couple of hours in the garage and deal with the problem of the non working headlights and the defective ALC of my 67 Eldorado. I got some great tips from Glen (see a couple of entries below). With his great expertise I could solve all the problems. I installed a set of new original style spring clamp battery cables from Antique Auto Battery and repaired the blown fusible link for the headlights. The new battery cable comes pretty close to the original cables that came with the car. I would say they are 98% correct.
I also got a new control valve for the ALC compressor from Arizona Vintage Parts (a company I highly recommend). With this new valve the ALC is back in working order and the car is now raising its rear to the correct riding height again.

the new original style spring clamp battery cables

a new used ALC control valve is also in place.


1967 Eldorado Inspection - ALC issues and dead headlights

I took my 67 Eldorado to my restoration shop yesterday to have it checked for the Austrian registration.
When I arrived there the headlights did no longer work. They did not have any problem before.
When the inspector wanted to turn them on - the headlight doors did open but the lights did not come on.
Also the parking lights and high beams do no longer work. The taillights did come on though and the cornering lights and turn signal do work as well.
Very strange… Checking the fuse panel I found out that there is no fuse for the headlights. My guess is now that it must be the headlight switch - can this be repaired? The shop manual mentions a 25amp circuit breaker in the switch but it does not mention how to repair it or check it.

The other thing which stopped working yesterday was the Automatic Level Control. The vacuum operated compressor in the engine bay seems to work as I can hear a ticking noise, but the car does not raise. I also added some pressure (100psi) to the service valve at the compressor but the rear of the car did not raise at all. When I depressurized the compressor the car did not come down any further either. Very strange… I really need to get this fixed - non working parts are making me crazy!
The car lost the yellow plastic cap which is located on the top of the regulator valve while driving it into the shop. Unfortunately it landed directly below one of the tires and was crushed to tiny little pieces. I will have to try to find a replacement. I have no idea how this could have come loose.

The car did not pass the inspection for some other reasons as well , like a sticky front disc brake, worn ball joints and pitman arm and some other minor things . It will keep me busy repairing all this for a while. Whats worrying me most is the headlights and the ALC as I do not have any clue at all.
On the positive side - the car was a pleasure to drive the 60 miles to the shop - its so much different to the “regular” Cadillacs - Big, silent and powerful and no big boat ride ;-)

in the shop